Over Ons

Wij zijn als stichting Ons Oisterwijk enorm trots op de bosrijke en gezellige gemeente Oisterwijk. De idyllische omgeving is een enorme trekpleister voor Oisterwijk en dat mag heel de wereld weten. Het is zelfs zo mooi, dat wij er van overtuigd zijn, dat iedereen ooit in Oisterwijk moet zijn geweest! 

Onze samenwerking is ontstaan uit enkele eerdere, grootse projectorganisaties. Deze  spraakmakende projecten hadden  als doel om Oisterwijk te promoten en waren van belang voor het het welzijn van de inwoners van Oisterwijk. Voorbeelden daarvan zijn een aantal edities van de Oisterwijkse ijsbaan en de Stoomtrein door Brabant, in het feestjaar 2012 ter gelegenheid van 800 jaar stadsrechten en in 2015 ter gelegenheid van 150 Jaar Spoor.

Stichtingsbestuur Ons Oisterwijk
Harrie Marsé en Peter Dirks .

Doel Stichting
De stichting heeft zich ten doel gesteld om bruisend Oisterwijk nadrukkelijker op de kaart te zetten en een extra impuls te geven. Daarvoor gaat de Stichting activiteiten initiëren, organiseren en exploiteren ter welzijn van de Oisterwijkse inwoners, de recreanten, de bezoekers aan de Brabantse Parel en de aldaar gevestigde ondernemingen en ondernemers.

SBBI status
De ‘stempel’ die het maatschappelijke belang benadrukt is in aanvraag. Stichting Ons Oisterwijk heeft de SBBI status aangevraagd, ofwel een erkenning als Sociaal Belang Behartigende Instelling  (lees over SBBI), zodra hiervan bevestiging is ontvangen, laten wij u dit weten. Het volledige beleidsplan leest u hier.

Participatie met Ons Oisterwijk 
Zowel verenigingen, individuele inwoners als ondernemers kunnen participeren in onze activiteiten, middels een lidmaatschap of directe steun aan te realiseren activiteiten. (Aanmelden klik hier)