Natuurtoer Oisterwijk

Boswachter en natuurgids Frans Kapteijns van Natuurmonumenten neemt u mee in de PAREL Express, de Oisterwijkse toeristentrein. Liefhebbers van natuurschoon en een goed verhaal, worden uitgenodigd voor een heerlijke tour door het mooie Oisterwijk, met de unieke en zeer gewaardeerde Oisterwijkse Natuurtoer.

De Natuurtoer

Het is een schot in de roos. De Natuurtoer omvat een rondrit van ruim 2,5 uur; inclusief een tussenstop bij het Oisterwijkse Bezoekerscentrum Groot Speijck. Het gemak en de gezelligheid van een rondrit met de PAREL Express, gecombineerd met de bijna onuitputtelijke informatie over de Oisterwijkse natuur en haar recreatieve historie.

Terwijl de deelnemers rustig genieten van het uitzicht en de rondgang door Oisterwijk en haar alom bekende natuurschoon, vertelt Frans Kapteijns met zijn natuurminnende woorden over hetgeen langs de route voorbij komt. Hij vertelt onder andere over diverse straatnamen en hun relatie met de natuur, over bijzonder groen in het stadse dorp, en uiteraard ook over plant en dier in de Oisterwijkse bossen en rond de vennen.

Vooral voor een gemêleerd gezelschap, met hele kleine en wat oudere benen, is deze rondrit met de PAREL Express ideaal. Een heerlijke middag die met trots aangeboden mag worden aan de inwoners van Oisterwijk, en de Oisterwijkse dag- en verblijfsrecreant.

Deelnamekosten

Minimum leeftijd is 8 jaar

Vanaf 8 tot en met 14 jaar euro 6,00 (Inclusief BTW)

Vanaf 15 jaar euro 8,00 (Inclusief BTW)

Vertrekpunt

De Natuurtoer start om 14:00 uur bij het voormalige zwembad De Leije (Hoek Baerdijk/Vloeiweg). Daar zijn voldoende lang-parkeer mogelijkheden.

Er is een beperkt aantal plaatsen voor rolstoelgebruikers (maximaal 3).

Reserveren voor Natuurtoer Oisterwijk

De Natuurtoer is er op de laatste woensdag van de maand. Alle voorgaande edities waren snel uitverkocht.   Reserveer daarom tijdig!

Data in 2023

 • 26 april (Volgeboekt)
 • 31 mei (Nog enkele plekken beschikbaar)
 • 28 juni
 • 30 augustus
 • 27 september

Vul voor reservering op voornoemde data onderstaande velden in en druk op verzenden. U ontvangt van ons binnen enkele werkdagen een bevestiging. (Voor overige vragen over activiteiten, data en groepsactiviteiten zie het menu op deze website of stel uw vraag hier)

Maatwerk Natuurtoer

Bij voldoende deelname (minimaal 30 en maximaal 44 deelnemers) is het mogelijk een eigen Natuurtoer te organiseren. Uiteraard alleen indien Natuurtoer-gids Frans Kapteijns en de PAREL Express de gekozen dag beschikbaar zijn.

De reserveringskosten bedragen euro 85,00 per uur; met een minimum van euro 285,00. In de prijs in inbegrepen: Huur van de PAREL Express, de chauffeur, de natuurgids, brandstof, verzekeringen en is btw-vrij. Consumpties zijn voor eigen rekening.

Reserveringsverzoeken kunnen gedaan worden via het contactformulier op deze website of per mail info@onsOisterwijk.nl

  Uw naam (verplicht)

  Uw e-mail (verplicht)

  Uw telefoon (verplicht)

  Aantal volwassenen (verplicht)

  Aantal kinderen

  Extra opmerkingen (BV Rolstoelgebruik)

  Met het verzenden van dit formulier gaat u akkoord met de voorwaarden.